marți, 16 noiembrie 2010

Și ce dacă?

Băi, dacă stau să mă gândesc bine, gaura neagră e doar în capul vostru. În curând îi veți crede chiar și pe pe experții nutriționiști, esteticieni, blablabla, care vă vor spune că e indicat să aveți o dietă bazată exclusiv pe iarbă păscută și că nu e bine să vă expuneți la lumina zilei pentru că, mai mult ca sigur, vă va îmbătrâni tenul. Idioată epocă, cu piticul ei porno cu tot!
Vorbeam dăunăzi cu taica prin bucătărie (n-am mai avut demult așa o discuție). Creierul meu era în colaps, adică nu chiar...puteam să înțeleg foarte bine ce îmi transmitea emițătorul dar să construiesc o frază elocventă în completarea și dezvoltarea discursului, ba! Ăsta era blocat pe romanu fluviu, că în literatura română prea s-a inventat nimic, că Păunescu...na! deși avem cartea în bibliotecă și are unele bucăți de le știm pe de rost, și tot așa...Și apoi am început să râdem despre proști și despre creduli. Oricum ce voiam să zic e că tot ce ni se întâmpla era real. Savuram împreună acea conversație, nu pentru a trece timpul ci pentru a petrece un moment în timp...Am mai spus și o repet, latinii ăia nu erau chiar atât de fraieri...Carpe diem, ziceau ei. Pentru că, dacă în permanență ești alertat de posibile situații ale un viitor incert, mai mult ca sigur ești un prost și uiți să prețuiești ce ai lângă tine, ce e palpabil, ce merită văzut, auzit, mirosit, acum!

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Și apoi am început să râdem despre proști și despre creduli" - Creduli astia is mai buni ca ignorantii, citesc, se implica, cauta. Pe cand ignorantu' se simNte suficient in lumea lui "reala", pe care crede ca o intelege si percepe perfect, multumindu-se si satisfacandu-se in a rade de "prostii" care no' intelg.

Salvati planeta! spunea...

Mă așteptam să te simți tu cumva după ce scriam astea, deși nu te viza articolul. Întrebări:
1.Se implică în ce?
2.Cu ce îi ajută?
Trebuia sa te semnezi, Emi!

Anonim spunea...

m-am semnat

fara alte comentarii

Salvati planeta! spunea...

Ție întotdeauna îți trebuie câte o notă explicativă...altfel nu-nțelegi ce vreu să zic. Mă îndoiesc că vei avea dispoziția să mai deschidem subiectul și acasă. Lasă, mai bine îl citești pe saccsiv ;))